Vrijdag 3 februari 2023 hielden we een Pop Muziek Quiz in de kantine van VV Woudrichem. De kantine was goed gevuld met 14 teams van 4 à 5 personen. We hadden bij alle vragen beeld en geluid. De deelnemers moeten zich dan op beeld en geluid concentreren. Het ging best zo te zien en de sfeer zat er goed in.

Vooraf hadden we gevraagd geen hulplijnen te gebruiken. De meesten hielden zich daar goed aan. Eén team verdenk ik wel van gebruik van mobiel. Een jongere ploeg die verassend als enige Hazel O'Conner raden. Dat prachtige nummer 'Will you?" van deze Britse singer-songwriter met die mooie Alt Saxofoon.

Het nakijken en punten geven vergt ook veel concentratie en gaat niet altijd goed. De meeste teams schrijven redelijk duidelijk, maar er zijn er bij.... Thuis alles nagekeken en de meeste teams krijgen er wat punten bij. Kleine verschuivingen omdat er ook kleine verschillen zijn. Eén team hebben we echt tekort gedaan, dat is 'Man man man'. Zij schreven niet duidelijk, maar we zijn gewoon een blokje van 8 nummers vergeten te rekenen. Zij stijgen daardoor van de 8e naar de 5e plaats.

Iedereen scoorde goed bij de 'Opwarmertjes'. The Beatles werd ruim gewonnen door 'De Gigantjes'. Zomerhits waren verrassend voor niemand een probleem. Alleen de jaartallen wel. Dutch Mountains en Second Hands scoorde 'De Dooie Hoek' het best. Tour of Duty was voor 'De Gigantjes'. Met Blaasinstrumenten deed iedereen het eigenlijk wel goed. Piano ging naar 'De Krakelingen'. 'Popsongs in movies' was blijkbaar moeilijk, de max was 8 punten. Van Golden Earring wisten 'De Dooie Hoek' en 'De Gigantjes' het meeste. Singer-songwriters was voor 'Team 90+4' en 'Team Duvelke'. 'Team 90+4' was ook de beste met Hekkensluiters en Grunge. Grunge dat is best moeilijk voor veel deelnemers. Is ook geen mainstream pop hè. Beautyful lyrics was ook niet makkelijk. 'Man man man' had met 12 punten de hoogste score. De Gitaristen was voor de meeste makkelijk, dat had ik niet verwacht. In Memoriam werd met 16 punten een prooi voor 'De Gigantjes'. Zij waren de enige die Judith Durham herkenden. Die prachtige stem van de The Seekers.

De officiële uitslag vind je hieronder. De quiz bestond uit 16 blokjes van 8 vragen. Voor elke vraag kon je 2 punten halen, dus 256 maximaal. De score van de teams liep uiteen van 44 tot 75 procent. Zelfs het laatste team wist toch bijna de helft goed te raden. De liefhebbers kunnen hieronder de gehele quiz nog eens doornemen.

Al met al een fijne avond in de kantine. Een leuke quiz, goede bediening en gezellige deelnemers. Wat wil je nog meer? Bij het weggaan zeiden verschillende team "Tot de volgende keer." Prima toch! Wat mij betreft gaat die er zeker komen.

stand