www.altenaroadrunners.nl

Records Altena Road Runners

Op deze pagina vind je de persoonlijke- en clubrecords van de leden van Altena Road Runners.

Na vele jaren van beloften in het clubblad is het er eindelijk van gekomen om een lijst op te stellen. Gekozen is voor records van wegwedstrijden van de meest gebruikelijke afstanden: 5, 10, 15 en 20 km, 10 em, halve en hele marathon, aangevuld met de befaamde ronde van Giessen 5,2 km.

Het betreft hier alleen de wedstrijdafstanden van de diverse lopen. De eventuele andere recreatieve afstanden zijn vaak niet zuiver opgemeten.

Probleem is wel om gegevens van leden uit de begintijd van de ARR boven water te krijgen. Veel speurwerk in oude clubbladen heeft wel wat opgeleverd, maar het is nog niet kompleet. Bij deze een oproep aan de leden hun PR's door te geven. Nieuwe records zijn uiteraard ook welkom. Hierbij vermelden: afstand, wedstrijdnaam, plaats, datum, tijd en categorie.

Onder de knop 'Records' vind je een HTML-bestand met twee tabbladen. Eťn gesorteerd op naam en afstand, de andere op afstand en tijd. Diegene die het programma Excel hebben, kunnen met rechts op de knop 'Excel' klikken en kiezen voor 'doel opslaan als'. Door het bestand dan met Excel te openen kan er gemakkelijk gefilterd en gesorteerd worden. Veel plezier met het doorsnuffelen van deze lijst en schrik niet van de snelle tijden van je collega's.

Uit de complete tabel wordt een selectie gemaakt van de beste tijden per afstand en per categorie, de clubrecords. Dit zijn dus de snelste tijden per categorie en ze gelden alleen als de lopers op dat moment lid waren van de Altena Road Runners. Ben je van meerdere verenigingen lid, dan telt de tijd alleen als je voor de ARR uitgekomen bent. De categorieŽn gaan vanaf 35 jaar steeds per 5 jaar omhoog. Bij de heren is categorie M35 ingegaan op 1 november 2005. Met ingang van mei 2011 zijn in deze lijst ook de junioren categorieŽn opgenomen.

Baan is een HTML lijst met een opsomming van persoonlijke- en clubrecords die mij bekend zijn. Daaronder een spreadsheet versie. Deze lijst is verre van kompleet. Sinds 2014 worden op www.atletiek.nu de prestaties bijgehouden van de baanatletiek. Klik op 'Atleten' en vul je naam in het zoekvenster. Je kunt ook 'Altena Road Runners' ingeven. Dan krijg je alle atleten te zien. Hier vind je ook je persoonlijke records.

Onderaan in het menu vind je 'De beste tijden van de beste marathon lopers van Altena Road Runners'.

Jaff.